Located at the Karl Bremmer Hospital new office development in Bellville, Cape Town. A terraced landscape design proposal with free forms evocative of eroded Cape Granite outcrops, and a detention pond system interwoven into the different levels, was decided upon. The design focused on the creation of intimate outdoor spaces for the users of the office building. The proposal also includes two roof gardens spilling out from the first and second stories. Concept design and tender documentation is being undertaken in 2014.

Portion of Site plan, indicating courtyards and terraced gardens:

concept-sketchplanVision Sketches:

SARS020_2

Roof Garden spilling out from the second storey. Recti-linnear space reinterpreted with free form flowing planters, with tough succulents and Aloe barberae as accent plants, and timber benches.

SARS025

Seating concept for main courtyard. Seating centred around a large Ficus natalensis tree, with further terrace seating walls radiating outwards.